Underholdning mod kedsomhed i disse dage

Børn_leg

I disse dage er mange mennesker hjemme langt flere timer end normalt. Mange arbejder hjemmefra, og mange har deres børn hos sig på grund af de lukkede skoler og institutioner. Hvad kan de voksne så gøre for at modvirke kedsomhed og den deraf til tider følgende frustration hos både børn og voksne?

Undervisning på en sjov måde

For en gangs skyld kan man vel konstatere, at tabletten og computeren kan være en god hjælp til at underholde børnene. Dels gør landets lærere et stort stykke arbejde for at undervise deres elever hjemmefra. Dels er der også andre rundt omkring, som gør noget for at undervise/underholde børnene / de unge. Som eksempel kan nævnes Randers Regnskov, som underviser hver morgen klokken 9.00 på Facebook – Randers Regnskov. De underviser i biologi på en sjov og anderledes måde, og det er virkelig både interessant og lærerigt – også for voksne.

Når tabletten så skal slippes, kan man overveje nogle af de gamle lege. Mange af os kan nok huske lege som ”Den som flaskehalsen peger på” og ”Stopdans”. Disse to lege kræver dog helst mere end to deltagere. De voksne kan dog også deltage og sætte børnene i gang, og så kan børn lege selv i lang tid, hvor den voksne bare er til stede i rummet.

Bedsteforældrene

Disse tider vi har lige nu kræver jo en del isolation for en del af os. Især de ældre og kronisk syge i vores samfund skal beskyttes, og børnene kan måske komme til at savne deres bedsteforældre. En idé kunne være, at børnene fik papir og farver til at tegne en flot tegning til bedsteforældrene. Så kan den voksne skanne tegningen og sende den til bedsteforældrene med en kærlig hilsen.

Tegning_Sol

Børnene kan også lægge puslespil. Eller hvad med en god gammeldags skattejagt? For eksempel kan man bede børnene finde tre røde, trekantede ting i stuen eller bogen, der er skrevet af Lucinda Riley og hedder ”Solsøsteren”. Eller barnet skal finde en historie med Peter Plys, og belønningen for dette kunne så være en højtlæsningshistorie.

Udelege inde i huset

Hvis du har to eller flere børn kan de lege kopidans – ”Følg lederen” – hvor de skal efterligne lederens bevægelser og ansigtsudtryk. ”Stopdans” hører også ind under denne kategori. En forhindringsbane kan opstilles i stuen ved hjælp af vasketøjskurven, møbler osv. Så skal man eventuelt slange sig, kravle, hoppe på et ben eller andet gennem banen. Denne idé kan naturligvis også bruges udenfor.

Hjernegymnastik

At fortælle den mest skøre historie er som regel også populært blandt børn. Brætspil sammen med voksne er skønt, når man er barn, og hvad med en huskeleg? Man tager for eksempel ti ting og lægger frem, barnet får x antal sekunder til at se på tingene, der lægges et håndklæde over tingene, og nu genfortæller barnet tingene. Eller find forskellige ting i køkkenet og prøv blindsmagning.

Det allerbedste er dog nok stadig at sende børnene ud at lege, hvis det er muligt. Havetrampolinen kan være en god ven i øjeblikket, ligeledes er kapløb rundt om huset med en lille præmie populært, at finde flotte sten og vaske dem rene til vindueskarmen eller måske sende dem til bedsteforældrene med en kærlig hilsen kan også være en mulighed.

Bamse_hjerte

Husk; du skal alligevel selv holde pause, så du har tid til at se børnenes eventuelle dukke/bamse teaterforestilling og hjælpe dem med deres tegninger.

Herunder finder du hjælp til at underholde dine børn:

https://www.facebook.com/pg/opgaverforborn/posts/ 

https://www.printland.dk/

©Brdr. Oest Begravelsesforretning

Seneste indlæg

Ny kulturarv sat i verden

Mange af os har rigtig dårlige minder fra denne coronatid, men her kommer en idé til at gøre noget positivt med familien derhjemme. Danske børn

Gå en tur

Foråret er over os

Foråret er over os, og selv om det stadig er koldt om natten er der mange dage, som er egnede til en gåtur i en

Din tablet kan bruges mod ensomhed

Røde Kors

Røde Kors arbejder jo som bekendt med mange ting. Vi kender dem og deres logo fra medierne og fra diverse landsindsamlinger, men vidste du også,

Musvitten synger forår

Forår i luften

Der er forår i luften. I dag d. 4.februar er dagen tiltaget med 1 time og 42 minutter her i vores område. Det lyder måske

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa