Udflugt på Djursland

Stendysse

Thorsager RundkirkeHvis man planlægger lidt, kan man lave indholdet til madkurven dagen før, så skal man bare pakke køletasken med mad og drikke og så afsted på tur. Thorsager Rundkirke er den eneste rundkirke i Jylland og som sådan interessant. Kirken, (og toilettet), er naturligvis lukkede i øjeblikket på grund af corona, men kirken er meget, meget smuk udefra.

Thorsager rundkirke

Der er ikke mange gamle grave på kirkegården. Det plejer der at være på gamle landsbykirkegårde, men denne er altså undtagelsen. Selve kirkegården er meget velholdt og fremstår smuk med mange forårsblomster i klare farver. Selv om kirken måske virker ny af udseende på grund af munkestenene, kan den faktisk spores tilbage til omkring år 1200.

Kirken er blevet restaureret nogle gange, senest i 1950’erne. Hver gang har man bibeholdt så meget af den oprindelige kirke som muligt. Ved denne seneste restaurering fandt man gulve under gulvet. Nederst var der en såkaldt ”stenpikning”, (kampesten lagt som gulv), som man mener, måske kan stamme helt tilbage til ofringer til guden Thor. Hvis man har lyst, kan man jo fortælle børnene lidt om asetroen. Alle børn synes, det er spændende at høre om guden Thor og hans hammer og vædderkørsel, som laver tordenvejr. Også Midgårdsormen er spændende, se eventuelt https://www.odinsklinge.dk/da/odins-fortaellinger/midgardormen-et-kosmisk-vaesen.html for mere viden. Kors_på_kirkegård

Dette kors er det eneste rigtig gamle på kirkegården, og skriften på korset er så utydelig af alder, at man ikke kan læse den. En anden interessant ting derude er, at der er to gravsteder lige ved siden af hinanden med navne, som tyder på mellemøstlig baggrund. Det er en god anledning til at få en snak med børnene om, at der også findes mange kristne med baggrund i de arabiske lande. I Egypten findes for eksempel de kristne koptere, som lever fredeligt side om side med muslimerne.

Kalø slotsruin

Kalø slotsruin

Kalø slotsruin er altid spændende for både børn og voksne. Det er en dejlig gåtur ud til selve borgen, men man skal helst gå på den markerede sti for ikke at skræmme fuglene på vingerne. Hvis de bliver skræmt op for mange gange i løbet af en dag, risikerer deres æg at dø af varmetab. Inden man kommer ind på selv stien, er der et fint opslag, som fortæller en del om områdets historie, og der er også mulighed for at benytte et toilet. Husk håndsprit eller handsker, selv om toilettet er meget rent og fint.

Café ved Kalø slotsruin

Hvis man er blevet sulten efter is, er der mulighed for at købe en sådan i den lille café. Folk står pænt i kø udenfor med god afstand imellem sig, og man kommer ud ad en anden indgang, end den man gik ind af.

Poskær Stenhus

Poskær Stenhus, som også ligger på Mols, er bestemt også et besøg værd. Poskær Stenhus er den største runddysse i Danmark, og især for børn må det være en overvældende oplevelse at stå under en cirka 11 tons tung kampesten, som kun hviler på nogle forholdsvis få punkter af andre sten. Der er ikke lavet meget arkæologi her, så man ved ikke så meget om, hvordan dyssen oprindelig har set ud. Måske har den været dækket af jord og sand. Måske har de mennesker, som byggede den oprindeligt, anvendt jord som stabilisering til at få den tunge sten øverst lagt på.

Mols_udsigtDer er mange smukke steder med flot udsigt på Mols. Find et fint sted, måske et sted I ikke har planlagt på forhånd, uden for mange mennesker, og nyd jeres madkurv. Måske har I endda tid til at lege nogle af de gamle lege som tagfat, gemmeleg, tælleleg, gæt hvad jeg tænker på og så videre.

Husk at holde afstand og medbringe håndsprit på jeres tur.

God fornøjelse!

Ekstra inspiration til ture på Djursland:

https://www.visitdjursland.com/

https://www.campaya.dk/fantastiske-oplevelser-og-sevaerdigheder-paa-djursland.a

https://www.visitdjursland.com/djursland/kyst-og-natur/gratis-oplevelser/10-hoejdepunkter-i-naturen

https://webwall.tv/nationalparkmolsbjerge?fbclid=IwAR3ydzBxKtSSPvmV1pS2WEN2sTEzhD3M2v0WITcpYlz5U3zdxpT_O928Ed4

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Ferietid

Ferietid

Ferietid er en dejlig, dejlig tid. Vi er mange, som elsker at rejse udenlands, når vi har ferie. Måske rejser vi sydpå til varme og

Selvmordstanker?

Selvmord – det store tabu

Selvmord er stadig et tabu i Danmark. Måske er en af grundene, at vi har svært ved at forstå, at man kan blive drevet så

Skovkirkegården ved Clausholm slot

Skovbegravelse

Fred, ro og skønhed er nøgleord for Clausholm Skovbegravelsesplads. De høje, slanke bøgetræer står vagt om de stille urnegravsteder, og her hersker naturen og ikke

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa