Begravelse RandersSct. Peders Sogn

Sct. Peders Sogn er et sogn i Randers Nordre Provsti (Århus Stift). Sognet er beliggende i Randers Kommune (Region Midtjylland). Sognet blev oprettet den 1. april 1916, og indtil Kommunalreformen i 1970 lå sognet i Støvring Herred (Randers Amt). I Sct. Peders Sogn ligger Sct. Peders Kirke.

Sct. Peders Kirke blev officielt indviet den 7. december 1902, 2. søndag i advent. Processen og planlægningen omkring etableringen af den nye Sct. Peders Kirke på Fabersvej i centrum af Randers tog et årti. Efter udskrivelse af en arkitektkonkurrence, blev det i 1898 vedtaget at arkitektopgaven på den nye kirke tilfaldt C.A. Wiinholt fra Viborg. Søndag den 16. juni 1901 fandt grundstensnedlæggelsen sted i overværelse af en stor skare. Samme år, den 21. november, hejstes kransen over bygningen. Fra grundstensnedlæggelsen og til kirkebygningen stod færdig gik der kun et halvt år.

I det nyopførte Sct. Peders Hus, der er lokaliseret bag kirken, findes kirkekontoret og de fleste af kirkens arrangementer afholdes i Sct. Peders Hus.

Begravelse i Randers – Sct. Peders Sogn

En bisættelse/begravelse i Sct. Peders Sogn i Randers kan afholdes i Sankt Peders Kirke. Selve bisættelsen/begravelsen aftales i samarbejde med bedemanden og kirkens præst. 

Ønsker du at holde en bisættelse eller en begravelse i Sankt Peders Sogn, så kan vi hjælpe med at arrangere begravelsen. Kontakt os gerne, for at høre hvordan vi kan hjælpe dig.