Begravelse RandersSct. Clemens Sogn

Sct. Clemens Sogn er et sogn i Randers Søndre Provsti (Århus Stift). Sognet er beliggende i Randers Kommune (Region Midtjylland). Sognet blev oprettet den 20. januar 1952, og indtil Kommunalreformen i 1970 lå sognet i Støvring Herred (Randers Amt). I Sct. Clemens Sogn ligger Sct. Clemens Kirke.

Sognet er ældre end Sct. Clemens Kirke hvis grundsten blev lagt 25. november 1961, og den færdige Sct. Clemens Kirke blev officielt indviet 8. september 1963, men sognets historie går endnu længere tilbage i og med at det nuværende Sct. Clemens Sogn er udskilt fra Sct. Peders Sogn og Sct. Mortens Sogn.

Sct. Clemens Kirke er tegnet af arkitekterne Inger og Johannes Exner og Knud Erik Larsen. Kirkens placering på en sydvendt skrænt på Parkboulevarden centralt i Randers med udsigt over Gudenådalen, er udnyttet på usædvanlig vis, idet kirkens korparti med de store vinduer vender mod syd. Fra kirkens indgang mod nord syner bygningskomplekset ikke af meget, men set fra syd skyder bygningens tre etager sig ud i Vestparken som en skibsstævn. Kirkerummet er øverst, nedenunder er kirkens krypt med menighedslokaler og under den igen en kælder.

En tilbygning, Clemenshuset, med menighedslokaler og konfirmandstuer tegnet af arkitektstuen Buhl og Klithøj blev indviet i 1984.

Centrum i det store bygningskompleks er selvfølgelig kirkerummet. Det er et moderne rum, men samtidig et meget traditionelt kirkerum. Menighedslokalerne, krypten og Clemenshuset er i brug hver dag med aktiviteter som kirkehøjskole, torsdags-café, mandeklub, strikke-café,  babysalmesang, musikalsk legestue, foredragsaftener, koncerter. fællesspisning, konfirmander, kirkens kor og folkekor.

Begravelse i Randers – Sct. Clemens Sogn

En bisættelse/begravelse i Sct. Clemens Sogn i Randers kan afholdes i Sct. Clemens Kirke, Selve bisættelsen/begravelsen aftales i samarbejde med bedemanden og kirkens præst. 

Ønsker du at holde en bisættelse eller en begravelse i Sct. Clemens Sogn i Randers, så kan vi hjælpe med at arrangere begravelsen. Du er velkommen til at kontakte os, så vi kan tage en snak omkring hvordan vi kan hjælpe dig.