Begravelse RandersHaslund Kirke

Haslund Kirke ligger i Haslund Sogn, i Randers kommune. 

Haslund Kirkes kor og skib er fra romansk tid (1100-tallet), og er bygget af granitkvadre. I slutningen af middelalderen, omkring 1517, blev kirken forlænget mod vest, og fik indbygget hvælvinger inde i kirken. På samme tidspunkt blev det tilhørende våbenhus opført.

I 1869 blev det nuværende tårn opført, som erstatning for et endnu ældre tårn. Under en brand i 1915 blev den gamle altertavle fra 1601 ødelagt, ligesom de smukke alterstager blev svært beskadiget. Efter branden opsatte man i Haslund Kirke en ny altertavle med en kopi af Joakim Skovgaards alterbillede til Holstebro valgmenighed, som forestiller Jesu fodvaskning af disciplene.

I 1947 bliver det besluttet at ophænge et korbuekrucifiks fra 1200-tallet i stedet for alterbilledet. Men ved kirkens restaurering i 2003 flyttes korbuekrucifikset ned i koret, og Joakim Skovgaards alterbillede kommer tilbage til sin oprindelige plads, efter mere end halvtreds år på kirkens loft.

I forbindelse med restaureringen i 2003 fik Haslund Kirke også et nyt Frobenius-orgel med 7 stemmer, som potentielt kan udbygges til 16 stemmer.

Begravelse i Randers – Haslund Kirke

En bisættelse/begravelse i Haslund Kirke i Randers aftales i samarbejde med bedemanden og præsten.

Vi kan hjælpe med at arrangere bisættelsen/begravelsen i Haslund Kirke i Randers. Du er velkommen til at kontakt os, for en snak omkring hvordan vi kan hjælpe dig.