Begravelse RandersDronningborg Sogn

Dronningborg Sogn er et sogn i Randers Nordre Provsti (Århus Stift). Sognet er beliggende i Randers Kommune. Sognet blev oprettet d. 16. maj 1954, og indtil Kommunalreformen i 1970 lå sognet i Støvring Herred (Randers Amt). I Dronningborg Sogn ligger Dronningborg Kirke.

Betegnelsen ”Det sorte sogn” om Dronningborg går igen i hukommelsen hos mange ældre lokale. Grunden til denne betegnelse er ikke entydigt klar, men datidens mørke lokalsamfund, der ikke var oplyst af gadelamper, og et vejnet der samtidig var meget dårligt, kan have været nogle af grundene. Samtidig havde man i dette sogn på daværende tidspunkt ikke så let ved at indordne sig under de myndigheder og krav, der blev pålagt den enkelte. Bl.a. rasede en masse stridigheder imellem Randers købstad og landdistriktet helt tilbage fra midten af 1850erne.
Den 16. maj 1954 blev Dronningborg et selvstændigt sogn med egen kirke.

Dronningborg Kirke blev bygget med følgende mål:

  • Skib: Bredde: 8 meter / Længde: 12,5 meter
  • Kor: Bredde: 8 meter / Længde: 4 meter
  • Våbenhus / Tårn: Bredde: 8 meter / Længde: 4 meter.

Kirken blev opført i røde mursten med 156 siddepladser. Orglet blev placeret i våbenhuset. Våbenhuset blev udført i fundamentet og ydervæggene således at konstruktionen kunne bære en tilbygning af et tårn.

Idealet for opførelsen af kirken var en hvid landsbykirke. Sådan blev det ikke. I stedet blev Dronningborg Kirke en enkel og smuk kirke i klassisk stil.

Begravelse i Randers – Dronningborg Sogn

En bisættelse/begravelse i Dronningborg Sogn i Randers kan afholdes i Dronningborg Kirke. Selve bisættelsen/begravelsen aftales i samarbejde med bedemanden og kirkens præst. 

Ønsker du at holde en bisættelse eller en begravelse i Dronningborg Sogn i Randers, så kan vi hjælpe med at arrangere begravelsen. Du er velkommen til at kontakte os, så vi kan tage en snak omkring hvordan vi kan hjælpe dig.