Sjælesorg på nettet

Sjælesorg på nettet

Sjælesorg er et gammelt begreb. I tidligere tider, før reformationen, var sjælesorg indeholdt i skriftemålet. Man kunne skrifte sine synder og få præstens tilgivelse mod at bede et vist antal bønner afhængig af syndens størrelse. På den måde fik man talt om nogle af de ting, som kunne trykke sjælen, og man kunne få en form for omsorg.

Hvad er sjælesorg i dag?

Sjælesorg er omsorg for andre mennesker. Det kan være den medfølende omsorg som ofte ses hos venner eller præster i kirken, eller det kan være den problemløsende omsorg, som psykologer kan hjælpe med, eller det kan være en blanding af det hele.

Få hjælp til ondt i livet

Hvem kan du tale med?

Mange mennesker oplever på et tidspunkt at have ondt i livet. De går og tænker tunge tanker, men de ved ikke, hvor de kan henvende sig for at finde én at tale med. Måske er en psykolog ikke så aktuel af forskellige årsager, lægen er måske for tæt på dem, og den lokale præst både kender og kender dem ikke alligevel. Mange mennesker tænker også, at en samtale med præsten kommer til at handle om Gud med mere, men sådan behøver det bestemt ikke at være. Hvis du vælger at tale med den lokale præst, som tager imod dig uanset alder, tro, etnicitet og køn, er det vigtigt at vide, at præster har tavshedspligt ligesom læger, psykologer, lærere og andre offentlige personer.

Fortrolige samtaler

Gratis tilbud til alle uanset trosretning

Folkekirkens tilbud om gratis omsorgsfulde sjælesorgssamtaler via nettet er åbent for alle uanset tro, alder, køn og etnicitet. ”Sjælesorg på nettet”, som de kalder sig er en uafhængig afdeling af Folkekirken. Den tilbyder anonyme chatsamtaler med sjælesørgere, som tit er præster. Præsterne er uddannede til at kunne give trøst, spørge ind til dine problemer eller lade være afhængig af situationen og især til at lytte til dig. Præsterne vil tage dig og dine tanker alvorlige, og det behøver bestemt ikke kun være sorgproblematikker. Det kan også være for eksempel ensomhed, mobning, angst, konflikter med familien, eller hvad du end har brug for at tale om. Det er dig, som bestemmer emnerne, og der er ikke nogen mere rigtige emner end andre.

Hvor og hvordan

Idet sjælesørgerne ikke ved, hvem du er, eller hvor du bor, kan du tale helt frit. De uddannede sjælesørgere hos ”Sjælesorg på nettet” er ikke problemløsere. De er der for at lytte til dig, og måske kommer du undervejs i samtalen selv frem til nogle løsninger af dit problem. Tit er det jo sådan, at når man får sat ord på en vanskelig situation kommer løsningen også.

Samtalerne bliver ikke gemt eller brugt til noget bagefter. Det foregår online, og du kan vælge mellem skriftlige chatsamtaler eller samtaler ansigt til ansigt. Alle samtaler foregår via din tablet, smartphone eller din computer. Der er åbent på Sjælesorg mandag til torsdag fra klokken 12.00 til klokken 22.00 og om søndagen fra klokken 19.00 til klokken 22.00.

Du kan også finde hjælp til sorg her

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Bedemændene i Et fint farvel i Grenaa

Et fint farvel – Grenaa

I Markedsgade i Grenaa sidder indehaver Jan Nørager Sørensen sammen med Mads Svith Bengtsen og Helga Olafsdóttir Simonsen. De tre udgør bedemændene i Et fint

Hvem er vi - en dag på kontoret

Hvem er vi bag facaden?

Som du måske har læst i indlægget ”En dag på kontoret” er vi alle forskellige mennesker med forskellige baggrunde og interesser. De emner, vi snakker

Et fint farvel - Jan og Hanna

Hvem er vi?

Bag Et fint farvel gemmer der sig seks begravelsesforretninger; alle med stolte og gamle traditioner. Firmaet er familiedrevet og -ejet, og det har stor betydning

Del:

Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa

Ebeltoft og Omegn

Ebeltoft