Sammen hver for sig – skattejagt

Skattekort

Er I sammen hver for sig i din by? Kan man gå på skattejagt der, hvor du bor? Er det dig, som skal forsøge at glæde områdets børn og unge med en sjov skattejagt?

Hvis du er en af dem, der er sendt hjem fra arbejde, har du måske tid og lyst til at lave en udendørs skattejagt, som foregår med hjælp af mobiltelefonen. Børnene og de unge kan deltage i den gratis skattejagt, og de skal selvfølgelig gå hver for sig. Hvis du følger linket til Locatify nederst i dette indlæg, kan du oprette en gratis profil i 30 dage. Der er også et par andre links til inspiration for at komme op af sofaen 🙂

Sådan gør du

Det første du skal gøre er at downloade app’en ”TurfHunt” til din smartphone. Når du har gjort det, kan du se den skattejagt, som ligger i Ø. Bjerregrav. Det gør du ved at zoome ind på verdenskortet – helt ind til Randers og omegn.

Inde på siden Locatify laver du dit eget login for at få de gratis 30 velkomstdage. Du vil herefter modtage en mail med direkte links til hjælpevideoer (på engelsk) og en mail med aktiveringslink. Når du så går ind på siden og logger dig ind, vælger du den røde New Project, du vælger sprog, navngiver dit projekt, og så kan du kigge dig omkring.

Europakort

Vælg ”Treasure Hunt” og stedet for din skattejagt fx Grenaa eller Allingåbro på kortet ved at zoome ind på stedet. Så kan du herefter anbringe lige så mange punkter, som du har lyst til og eventuelt lave udfordringer/opgaver til punkterne, som skal løses.

Når du skal udgive skattejagten skal du vælge Free Plan, det er den gratis løsning. Når du har udgivet skattejagten er den løbende i 48 timer gratis – skal det vare længere, koster det penge. Med hensyn til eventuelle udgifter kunne man måske forestille sig, at en klasses forældre gik sammen om at betale et abonnement, hvis en eller måske to forældre vil lave skattejagten.

Jagten

Selve skattejagten foregår ved at dit barn ringer til en ven, som ringer videre til en anden. Eller man kan sende en gruppe SMS rundt. Alle deltagerne skal have en smartphone med den gratis app ”TurfHunt” downloaded, en GPS indbygget i telefonen og et telefonabonnement med lidt data.

Sikkerhedsregler

Påskehare

I denne Corona tid er der nødt til at være flere regler, end man normalt ville sætte op for deltagerne. Alle poster er virtuelle, det vil sige, de findes ikke i virkeligheden; kun på telefonen. Selvfølgelig må alle være med i legen. Man starter ved den post, som ligger tættest på ens bolig. Man går kun sammen med nogen, man deler bolig med. Selvfølgelig smiler man pænt til alle man møder, (også ukendte voksne) og ønsker dem en god dag – fra afstand; mindst to meter. Hvis man møder nogle af de andre deltagere, må man kun smile, vinke og råbe – ikke gå hen til hinanden – og man skal hurtigt gå videre. Alle poster er på offentlige steder – hvis det ser ud som om, posten er inde i en have, må man ikke gå derind; giv i stedet besked til arrangøren af skattejagten. Bliv ikke sur, hvis teknikken driller – husk det er jo kun for sjov!

Mor jer godt derude 🙂

https://locatify.com/

https://www.geocaching.com/play

https://www.pokemongo.com/en-us/

©Begravelsesforretningen Brdr. Oest (med hjælp fra Lars Burmølle Andersen)

Seneste indlæg

Ferietid

Ferietid

Ferietid er en dejlig, dejlig tid. Vi er mange, som elsker at rejse udenlands, når vi har ferie. Måske rejser vi sydpå til varme og

Selvmordstanker?

Selvmord – det store tabu

Selvmord er stadig et tabu i Danmark. Måske er en af grundene, at vi har svært ved at forstå, at man kan blive drevet så

Skovkirkegården ved Clausholm slot

Skovbegravelse

Fred, ro og skønhed er nøgleord for Clausholm Skovbegravelsesplads. De høje, slanke bøgetræer står vagt om de stille urnegravsteder, og her hersker naturen og ikke

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa