Røde Kors

Din tablet kan bruges mod ensomhed

Røde Kors arbejder jo som bekendt med mange ting. Vi kender dem og deres logo fra medierne og fra diverse landsindsamlinger, men vidste du også, at Røde Kors udfører et meget stort hjælpearbejde ved hjælp af mange frivillige i Danmark? Dansk Røde Kors forsøger blandt andet at afhjælpe ensomhed gennem to store projekter kaldet ”Boblberg” og ”Omsorg for ensomme”

Boblberg

Boblberg er et projekt, som bringer danskere i kontakt med hinanden via internettet. Meningen er, at danskere kan tilmelde sig dette fællesskab og få en ny ven eller flere. Det handler i sin enkelthed om at skabe nye fællesskaber. Idéen er, at man får kontakt til hinanden via computeren, og det kan så efterhånden måske føre til fysiske møder. Selvfølgelig er de fysiske møder ikke så aktuelle i denne tid, men man kan for eksempel forestille sig, at man kan få en ven/veninde at gå en tur med eller drikke en udendørs kop kaffe med, når nu foråret kommer. Man kan jo også tale sammen ansigt til ansigt via computeren eller via diverse tjenester som for eksempel Facetime, Messenger, Google Duo, Skype, Teams eller Zoom. Disse tjenester/apps kan du få hjælp til at bruge hos Ældresagen. Ældresagen har en it-rådgivning, som du kan ringe til hver mandag mellem klokken 10-14 på telefonnummer 80 30 15 00.

Boblberg projektet bygger på frivillighed, og det er sikret digitalt, så dine personlige oplysninger ikke bliver givet videre. Norddjurs kommune, Syddjurs kommune og Randers kommune er alle med i projektet, så du kan finde sammen med en anden fra dit lokalområde.

Ensomhed er tungt at bære

Boblberg modvirker ensomhed

Formålet med Boblberg er at halvere antallet af ensomme i Danmark. Desværre er der alt for mange, som sidder alene derhjemme, og det kan være meget svært at række ud. Selvfølgelig kan man melde sig til aftenskole eller andet, men de færreste får det gjort. Der hersker nok en form for tabu omkring det at være ensom, der er i hvert fald ikke mange, som vil indrømme, at de er ensomme. På Røde Kors siden om Boblberg kan man blandt andet læse, at der ”en ud af fem danskere føler sig uden for fællesskabet”, og det er jo for mange mennesker. Ensomheden gør sig gældende i alle aldersgrupper – det er ikke kun ældre mennesker, som føler sig ensomme, også de unge kender ensomheden. Faktisk kan man godt savne én at tale med, selv om man har familie og omgangskreds. Det er jo ikke sikkert, at man taler med de mennesker, man kender, om alting. Her kan Boblberg også hjælpe, idet dem, du kommer i kontakt med, ikke kender resten af din omgangskreds.

“Snak sammen” ven

Et andet projekt som også omhandler kampen mod ensomhed er er ”Omsorg for ensomme”. Dette projekt bygger også på frivilligt arbejde, og her kan du for eksempel blive besøgsven til en indsat i fængsel, eller du kan blive patientstøtte på sygehuset. Projektet giver også mulighed for at du kan blive ”snak sammen ven”. Her foregår samtalerne digitalt, og for nogle mennesker er det måske lidt lettere at få passet ind i en ellers travl hverdag. Fælles for mulighederne er, at det kræver åbenhed, empati og tid fra din side. Til gengæld får du bevidstheden om, at du gør en forskel for et andet menneske, og du får muligheden for at høre om et andet liv end dit eget. Og selvfølgelig får du også muligheden for en god snak, hvor du kan bidrage med egne erfaringer og oplevelser.

Brevskrivning

Som skrevet på Facebook arbejder Røde Kors i denne coronatid med at hjælpe ældre borgere på Kastanjehusene på Sjælland med at modtage breve skrevet af frivillige. Dette arbejde vil de naturligvis gerne have til at brede sig til andre dele af landet, men de mangler frivillige i Jylland til at sætte projektet i gang. Måske er det noget for dig?

Her kan du tilmelde dig Boblberg

Læs om fællesskabet Boblberg

Dette gør Røde Kors for ensomme

Læs mere om hvordan du kan hjælpe / få hjælp:

©Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Tid er relativ

Tid er et relativt begreb

Tiden er en underlig størrelse. Et minut består af 60 sekunder. En time består af 60 minutter, men et døgn består af 24 timer. Vi

Juletraditioner

Kalenderlyset har holdt sit indtog på mange danske borde, men vidste du, at lyset fylder 80 år præcis i år? Og vidste du, at man

Begravelse i skoven

Skovbegravelser

Vil du gerne vælge trækroner som din endelige udsigt? Vil du have din urne sat ned i en skov? Over hele landet findes der nu

Børnetestamente

Børnetestamente

Har du børn under 18 år, og har du overvejet, hvad der sker med dem, hvis du falder bort ved for eksempel en trafikulykke? Som

Del:

Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa

Ebeltoft og Omegn

Ebeltoft