Plant et træ

Træplantningsdag_Et fint farvel

Vi hjælper med at plante træer i hele verden! Hver gang vi i vores forretninger hjælper en familie med at tage afsked, bliver der brugt en kiste… og hver gang vi sælger en kiste, bliver der plantet et træ et sted i verden til erstatning for det træ, der blev brugt til fremstilling af kisten. Det er en ret fantastisk ting, som vi er meget stolte af at være med til.

Plant_et_træ

Måske husker du den store træplantningsdag ved Oust Mølle, hvor vi så bedemand Hanna Nørager Sørensen og bedemand Jan Nørager Sørensen, (indehavere af Brdr. Oest Begravelsesforretning, Nanny S. Kristensens Eftf., Glerups Eftf. og Bastrups Eftf.), være på lidt mere slap line end til hverdag?

Fokus på at plante træer

Igen i år sættes der fokus på plantning af nye træer. I uge 22 har TV 2 i samarbejde med Dansk Naturfredning fokus på at plante nye træer i Danmark. Lørdag d. 14. september sendes et stort liveprogram på TV 2 klokken 19.30. Værter på showet bliver Puk Elgaard og Mikkel Kryger, og de leder seerne gennem landsdelene og underholdning af forskellig slags.

Her i Østjylland er vi faktisk godt med allerede. Vi har færdige/planlagte folkeskove rundt omkring blandt andet færdige folkeskove ved Oust Mølle og Spentrup og planlagte skove i Helsted, Dronningborg og Assentoft. Og hvad har det så med en begravelsesforretning at gøre spørger du måske?

Plant_et_træ

Folkeskove

Som vi indledte med, så har det faktisk rigtig meget med vores begravelsesforretning at gøre. I Randers og Norddjurs Kommune er vores træer blevet plantet i folkeskoven Oust Mølle og Høgshøj ved Spentrup. Som billedet viser, har vi selv været med til at beplante folkeskoven ved Oust Mølle. Vi håber, der med tiden også bliver mulighed for at oprette en folkeskov beliggende i Norddjurs. Derudover er alle vores kunder som nævnt med til at plante nye træer. Gennem vores store samarbejdspartner kisteleverandør Tommerup Heilskov er vi med til at plante træer i hele verden inklusive i Danmark. Tanken bag det hele er, at vi giver det tilbage, som vi låner fra naturen.

Tommerup Heilskov samarbejder med organisationen Growing Trees om at plante nye træer i hele verden. Foreløbig er der på denne måde plantet mere end 68.000 nye træer i danske folkeskove og i Ghana er der også plantet en ny folkeskov bestående af træer, som giver afgrøde; for eksempel mangoer.

Plant et træ

Vi opfordrer dig til at bidrage med et træ d. 14. september – og måske kan du endda få lyst til at komme ud og selv plante det. Randers kommune deltager i ”Danmark planter træer” sammen med en række af landets andre kommuner. Vi har i denne forbindelse selv valgt at donere ekstra til indsamlingen ”Danmark planter træer” – følg dette link og vær med i indsamlingen https://www.danmarkplantertraeer.dk

Via linket her kan du ligeledes se, hvilke kommuner, som er med i projektet:

https://livsstil.tv2.dk/2019-06-12-danmark-planter-traeer-disse-kommuner-er-med

© Brdr. Oest Begravelsesforretning

Seneste indlæg

Ferietid

Ferietid

Ferietid er en dejlig, dejlig tid. Vi er mange, som elsker at rejse udenlands, når vi har ferie. Måske rejser vi sydpå til varme og

Selvmordstanker?

Selvmord – det store tabu

Selvmord er stadig et tabu i Danmark. Måske er en af grundene, at vi har svært ved at forstå, at man kan blive drevet så

Skovkirkegården ved Clausholm slot

Skovbegravelse

Fred, ro og skønhed er nøgleord for Clausholm Skovbegravelsesplads. De høje, slanke bøgetræer står vagt om de stille urnegravsteder, og her hersker naturen og ikke

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa