Naturen omkring os

Naturen omkring os

Nu er det sensommer, og i år har vi rigtig mærket solen og varmen i løbet af sommeren – måske endda til tider lidt for meget varme. Sensommeren er det tidspunkt, hvor vi så småt begynder at kunne mærke det kommende efterår. Aftnerne er ikke længere helt så lyse, og solen er længere tid om at stå op.

Det kan måske få nogle af os til at blive lidt melankolske eller decideret triste, men fat mod. Gå en tur, sæt dig på en bænk, tag en tur i parken eller et andet sted – kom ud i den friske luft, nyd naturens helbredende kræfter.

Vi taler så meget om miljøkatastrofer, og det er selvfølgelig en væsentlig diskussion, men vi kan stadig nyde naturen. Gå en tur på den stille kirkegård, læs på gravstenene, nyd fuglenes stille kalden – det er alt sammen livsbekræftende.

Har du mulighed for det, så tag hen til noget vand. Der er ikke mange ting, som virker så beroligende som vand; det være sig havet eller en lille sø.

swan august

Her kan du – om ikke meditere – slappe af og få tankerne i ro. Også kroppen har godt af vandets beroligende effekt. Selv om du eventuelt går tur i hylende storm ved vestkystens hav, vil du, når du kommer hjem, mærke en afslappethed, som ikke var der, før du gik ud.

Også i byen findes der små åndehuller. Mange byer har små parker eller grønne områder, men man kan også bare sætte sig på en bænk og se på mennesker og trafik. Man kan lege legen ”Gad vide hvor de skal hen?” eller ”Gad vide hvad de tænker på?” Det er også ganske afslappende. Giv folk et smil – du vil måske blive overrasket over, hvor mange, der smiler tilbage, og du kan være sikker på, at du har lysnet deres dag lidt.

smil august

I det hele taget er et smil en god indgang til alting – og skulle det igen blive sådan, at vi er nødt til at bære mundbind, kan man nå langt ved at smile med øjnene – det kan ses af modtageren.

Tilbage til naturen – det er nu, du skal samle naturminder, ro og styrke til den kommende vinters kolde og våde vejr. Det vil være dejligt for dig at kunne tænke tilbage på gode, fredelige stunder og måske kan minderne give dig mere ro og mere energi, når vejret er træls, og det kan være sværere at komme ud.

© Et Fint Farvel

Seneste indlæg

Fremtidsfuldmagt

Fremtidsfuldmagt

I september 2017 trådte en ny lov i kraft; loven om en fremtidsfuldmagt. Denne lov er et tilbud til alle borgere i Danmark, men den

Din livshistorie

Din livshistorie

Har du tænkt på at skrive din livshistorie? Vil du gerne efterlade viden om dit liv til nogen? Men ved du ikke, hvor og hvordan

Sorg som glæde

Sorg som glæde

Sorg kan være smertefuld: smertefuld som i næsten uudholdelig. Når man lige har mistet et elsket menneske, kan sorgen være så rå, at man føler

Veteranbreve

Hvad vil du fortælle dine kære?

Hvis en af dine kære døde pludseligt, ville du så stå tilbage med en masse spørgsmål såsom: ”Gjorde jeg det godt nok, vidste han/hun, at

Del:

Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa

Ebeltoft og Omegn

Ebeltoft