Hvem er vi – samtalerne

Samtale hos bedemanden

Selve samtalen tager den tid, der skal bruges. Nogle mennesker er meget praktiske i deres sorg, andre har brug for at dele minder med os og hinanden under samtalen, og så tager samtalen selvfølgelig længere tid, og begge dele er helt i orden med os. Nogen mennesker tror, at samtalen først kan finde sted, efter lægen har underskrevet dødsattesten, men samtalen kan godt finde sted før, attesten er underskrevet.

Samtalen kan godt finde sted, inden lægen har underskrevet dødsattesten, men tit har lægen underskrevet dødsattesten inden samtalen.

Vores ønske for samtalen er, at du gerne skal kunne forlade samtalen med ro i sindet og uden ubesvarede spørgsmål, men skulle du alligevel komme i tanke om et ekstra spørgsmål, ringer du bare til os, og så gør vi vores bedste for at besvare det.

Når du ringer til os efter et dødsfald i din familie/omgangskreds, vil du som noget af det første blive mødt med ordet ”kondolerer”. Som hovedregel kender vi dig ikke personligt og kan derfor ikke sige, at dit tab gør os ondt, men vi vil gerne udtrykke vores deltagelse, og derfor bruger vi ordet kondolerer. At kondolere betyder – ifølge biblioteksvagten.dk – at ”udtrykke sin deltagelse ved en sørgelig begivenhed (især dødsfald).”

Dernæst vil vi spørge lidt ind til situationen og aftale en samtale med dig/jer enten hos os, hos dig eller i afdødes hjem. Det er helt op til dig, hvor du gerne vil have samtalen. Du kan blive klogere på de rent formelle ting HER

Hvem, der skal deltage i samtalen, er helt op til dig. Hvis der er børn med, har vi en malebog og farver de kan få, hvis tiden bliver lidt lang. Som nævnt i tidligere indlæg er ingen ting forkerte – vi er vant til mennesker i sorg og de forskellige reaktioner sorg kan udløse. Vores fornemmeste opgave er at informere dig om alle de ting, du måske ikke selv har tænkt på. Vi er meget bevidste om, at dit forløb ikke kan gentages, og derfor skal vi sikre os, at du får det bedst mulige ud af en meget svær situation.

Samtalen med en bedemand

Ting som er naturlige for os, fordi det er vores hverdag, er måske knap så naturlige for dig. Hvis der skal være en kirkelig højtidelighed, hvordan foregår det så? Hvilke salmer/sange kan man synge, skal der være afskedsroser, skal kisten køres/bæres ud af kirken, hilser man som familie på de andre kirkegængere før/efter ceremonien, skal der være udsang – hvad er udsang – og hvordan foregår nedsættelsen af urnen ved en bisættelse? Og hvad hvis afdøde har ønsket en askespredning? Alt dette hjælper vi dig med at afklare ved samtalen.

Når vi har en samtale i forbindelse med et dødsfald, giver vi dig en Mindemappe med hjem. Mindemappen er tænkt som en hjælp til at holde styr på alle de papirer, som kommer i forbindelse med et dødsfald, og mappen er også tænk som et sted, du kan samle dine egne minder som for eksempel fotos af kisten m.m. Hvis du gerne vil have os til at tage fotos af kisten og blomsterne klarer vi også det og sender dem til dig på mail.

Motorcykelbegravelse

Billede lånt fra mcbegravelser.dk

Under samtalen hjælper vi dig også i forhold til en eventuel dødsannonce; både i lokalaviser og i større aviser og på nettet. Man kan jo skrive mange ting, og hvis du er usikker på, hvad der skal stå, kan vi foreslå nogle kendte ting. Ligeledes kan vi hjælpe dig med kiste- og urnevalg, og vi kan også stå for en anderledes kørsel for eksempel MC-kørsel eller en tur forbi det elskede sted med rustvognen. Mindekaffe er en meget brugt ting efter højtideligheden. Ikke alle ønsker at afholde mindekaffe, men for dem, som gør, kan vi også hjælpe med at arrangere det.

Vores største opgave er at gøre tingene så gode som mulige for dig, og vi opererer ikke med skjulte priser af nogen art. Når du forlader os efter samtalen om et dødsfald, kender du den præcise pris på vores del af arbejdet. Ting som blomster, mindekaffe og eventuel stenhugger osv. kan så komme ud over vores pris, og det oplyser vi naturligvis om.

Se også gerne:

https://etfintfarvel.dk/hvem-er-vi-bag-facaden/

https://etfintfarvel.dk/hvem-er-vi-en-dag-paa-kontoret/

© Et fint Farvel

Seneste indlæg

Tid er relativ

Tid er et relativt begreb

Tiden er en underlig størrelse. Et minut består af 60 sekunder. En time består af 60 minutter, men et døgn består af 24 timer. Vi

Juletraditioner

Kalenderlyset har holdt sit indtog på mange danske borde, men vidste du, at lyset fylder 80 år præcis i år? Og vidste du, at man

Begravelse i skoven

Skovbegravelser

Vil du gerne vælge trækroner som din endelige udsigt? Vil du have din urne sat ned i en skov? Over hele landet findes der nu

Børnetestamente

Børnetestamente

Har du børn under 18 år, og har du overvejet, hvad der sker med dem, hvis du falder bort ved for eksempel en trafikulykke? Som

Del:

Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa

Ebeltoft og Omegn

Ebeltoft