Hvem er vi – Danske Bedemænd

Foreningen Danske Bedemænd

I princippet kan alle slå sig ned som bedemand i Danmark. Der kræves ikke nogen speciel uddannelse fra myndighederne. Hvis du har lokaler og en dertil indrettet bil til kistetransport, kan du faktisk ”bare” gå i gang. Men inden du går i gang, er der nogle ting at overveje. Hvad med fagligheden? Har du den faglige viden, der bliver brug for? Og har du de sociale kompetencer, der kræves?

Hvem vil være den bedste til at besvare spørgsmålet om, om du kan blive en god bedemand? Svaret kunne selvfølgelig være en anden bedemand. Medlemmer af Danske Bedemænd er alle uddannede bedemænd, og organisationen har et ønske om at endnu flere bedemænd i Danmark bliver medlemmer i de kommende år.

Der er mange både praktiske og følelsesmæssige ting, man skal vide noget om som bedemand. Der er alle lovkravene til de forskellige former for ceremonier, og så er der det følelsesmæssige arbejde med mennesker i sorg. Det stiller store krav til mennesket bag bedemandsrollen.

For at komme i uddannelse til at blive bedemand, skal du i praktik hos en bedemand. Du skal finde en bedemand, som vil ansætte dig, mens du tager uddannelsen, da selve uddannelsen er lidt som gammeldags mesterlære. Du kan også starte som selvstændig bedemand og have en mentor, mens du får uddannelsen.

Du kan læse mere om uddannelsen her

natural gf766175c5 640

Foreningen Danske Bedemænd opererer med et sæt etiske regler. Disse regler er din garanti for, at du får præcis, det du betaler for og samtidig en ærlig, venlig og omsorgsfuld behandling. Alle dødsfald er unikke hver for sig, og medlemmerne af Danske Bedemænd behandler dem som sådan. Danske Bedemænd har naturligvis en meget letforståelig og overskuelig hjemmeside. For eksempel kan man her finde en liste over ting, som bedemanden typisk kan tage sig af.

Foreningen Danske Bedemænd arbejder også for gennemsigtighed for dig som pårørende/forbruger. Deres hjemmeside er, ud over at den er let at finde rundt på, også en god hjælp til dig, som er ved at forholde dig til et kommende dødsfald; det kan være din egen død eller en pårørendes kommende død. Hjemmesiden har blandt andet indhold som vejledning til Min sidste vilje, og andre ting man kan tage stilling til, når nogen dør.

Hele foreningen og hjemmesiden er uden tabuisering omkring døden – alt er holdt i en meget sober tone, og samtidig kan man få viden at forholde sig til. Dette i sig selv borger for kvaliteten af de bedemænd, som er medlemmer af Danske Bedemænd, og disse bedemænd er også omfattet af en garantiordning, der har til formål at sikre kunderne et fagligt korrekt udført arbejde.

Se også:

https://etfintfarvel.dk/du-gerne-anbringes-din-doed/

https://etfintfarvel.dk/ventesorg/

© Et fint farvel

Seneste indlæg

Tanker om døden

Tanker om døden

Alle kan undværes, men ingen kan erstattes Det er svært at forholde sig til sin egen død. Det kan være vanskeligt at forholde sig til

Mennesker i sorg

Hvem er vi – mennesker i sorg

Alle som kommer ind i en af vores forretninger bliver behandlet individuelt, men først og fremmest med stor respekt, da sorg og begravelse altid vil

Samtale hos bedemanden

Hvem er vi – samtalerne

Selve samtalen tager den tid, der skal bruges. Nogle mennesker er meget praktiske i deres sorg, andre har brug for at dele minder med os

Bedemændene i Et fint farvel i Grenaa

Et fint farvel – Grenaa

I Markedsgade i Grenaa sidder indehaver Jan Nørager Sørensen sammen med Mads Svith Bengtsen og Helga Olafsdóttir Simonsen. De tre udgør bedemændene i Et fint

Del:

Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa

Ebeltoft og Omegn

Ebeltoft