Gode planter til gravstedet

Skimia_Et Fint Farvel

Hvilke planter vil du sætte på et gravsted? Og hvilke planter kan du lide at kigge på, når du går en tur på kirkegården?

Svaret afhænger naturligvis af typen af gravsted. Der er jo forskel på arealet på et urnegravsted og på et kistegravsted. Svaret afhænger naturligvis også af den lokale kirkegårds bestemmelser omkring planter på gravsteder. Mange kirkegårde har for eksempel vedtægter, som omhandler størrelsen på planterne. Der kan også være vedtægter om, at der ikke må sættes noget blivende på/ved graven. Selvfølgelig skal man også tage hensyn til, at man ikke generer hverken graverne i deres arbejde eller andre besøgende på kirkegården.

Planlægning

Når dette så er sagt, kan man planlægge sin beplantning, så det er smukt hele året igennem. Man kan tænke på sit gravsted som en form for minihave. Der skal være noget kønt lige fra de første blomsterløg om foråret til de sent blomstrende sidste roser og gyldne blade på buske.

Lavendel
Lavendel

Bagerst på gravstedet planter man gerne de højeste ting. Det kan være små buske/træer som for eksempel et langsomt voksende cedergrantræ, en dværgsyren eller de kønne Skimmiabuske som står vinteren igennem med deres små røde knopper. Tænk gerne ind, om træerne/buskene tåler beskæring, og om jordbundstypen passer til dem fx surbundsplanter, lerjord, muldjord, sandjord osv. Opstammede roser er også et godt bud bagerst på gravstedet, da de er lette at plante noget under.

Bunddække

Afhængig af hvilken type gravsted det drejer sig om, kan det være hensigtsmæssigt at overveje, om der skal være bunddække eller om der skal være sten/perlegrus. Det siger næsten sig selv, at hvis man vælger en belægning med grus eller sten, skal der luges oftere, for der trænger ukrudtet op igennem. En del af dette arbejde med at luge kan man undgå ved at plante et smukt bunddække. Bunddækket kan for eksempel bestå af Geranium/Storkenæb med deres små blomster og grønne blade, som bliver mørkere om efteråret, Trædebregner med deres små grøngule blomster eller Vinca med små blå blomster i maj-juni.

Blomsterløg og stauder

Perlehyacint
Perlehyacint

Hvis man ønsker at sætte blomsterløg som krokus, vintergækker, hyacinter, tulipaner m.m. gøres dette, inden man planter sit bunddække/lægger sin belægning.

Selv om man har plantet et bunddække, kan der være plads til blomster, hvis man planlægger det. Fine stauder på et gravsted er ting som Hornvioler, som blomstrer fra april til ud på efteråret, Lavendel med deres dejlige duft og sarte små blomster, Høstanemone, som blomstrer om efteråret, Sankthansurt, som også er en efterblomst og Asters, som fås i forskellige farver og forskellige højder.

© Brdr. Oest Begravelsesforretning 2019

Seneste indlæg

Juletraditioner

Juletraditioner

Julelege I mange hjem er der tradition for julefrokoster første og/eller anden juledag, og familiens unge mennesker, som måske er kommet hjem fra deres studier,

Facebook efter døden

Facebook efter døden

Som digitalbruger bliver der flere og flere ting, vi skal tænke over og tage hensyn til. Uanset hvad vi foretager os på internettet sætter det

Dødsfaldstraditioner

Traditioner ved dødsfald

Vi har mange traditioner, når nogen dør. Der er selvfølgelig begravelsestraditioner i forhold til en ceremoni, hvad enten ceremonien er kirkelig eller borgerlig, (uden en

Markering af Commonwealth grave

Krigsgrave

På en lille kirkegård mellem Blåvand og Vejrs Strand ligger en lille kirke ved navn Mosevrå. På den lille kirkegård er der selvfølgelig begravet fiskere

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa