Gode planter til gravstedet

Skimia_Et Fint Farvel

Hvilke planter vil du sætte på et gravsted? Og hvilke planter kan du lide at kigge på, når du går en tur på kirkegården?

Svaret afhænger naturligvis af typen af gravsted. Der er jo forskel på arealet på et urnegravsted og på et kistegravsted. Svaret afhænger naturligvis også af den lokale kirkegårds bestemmelser omkring planter på gravsteder. Mange kirkegårde har for eksempel vedtægter, som omhandler størrelsen på planterne. Der kan også være vedtægter om, at der ikke må sættes noget blivende på/ved graven. Selvfølgelig skal man også tage hensyn til, at man ikke generer hverken graverne i deres arbejde eller andre besøgende på kirkegården.

Planlægning

Når dette så er sagt, kan man planlægge sin beplantning, så det er smukt hele året igennem. Man kan tænke på sit gravsted som en form for minihave. Der skal være noget kønt lige fra de første blomsterløg om foråret til de sent blomstrende sidste roser og gyldne blade på buske.

Lavendel
Lavendel

Bagerst på gravstedet planter man gerne de højeste ting. Det kan være små buske/træer som for eksempel et langsomt voksende cedergrantræ, en dværgsyren eller de kønne Skimmiabuske som står vinteren igennem med deres små røde knopper. Tænk gerne ind, om træerne/buskene tåler beskæring, og om jordbundstypen passer til dem fx surbundsplanter, lerjord, muldjord, sandjord osv. Opstammede roser er også et godt bud bagerst på gravstedet, da de er lette at plante noget under.

Bunddække

Afhængig af hvilken type gravsted det drejer sig om, kan det være hensigtsmæssigt at overveje, om der skal være bunddække eller om der skal være sten/perlegrus. Det siger næsten sig selv, at hvis man vælger en belægning med grus eller sten, skal der luges oftere, for der trænger ukrudtet op igennem. En del af dette arbejde med at luge kan man undgå ved at plante et smukt bunddække. Bunddækket kan for eksempel bestå af Geranium/Storkenæb med deres små blomster og grønne blade, som bliver mørkere om efteråret, Trædebregner med deres små grøngule blomster eller Vinca med små blå blomster i maj-juni.

Blomsterløg og stauder

Perlehyacint
Perlehyacint

Hvis man ønsker at sætte blomsterløg som krokus, vintergækker, hyacinter, tulipaner m.m. gøres dette, inden man planter sit bunddække/lægger sin belægning.

Selv om man har plantet et bunddække, kan der være plads til blomster, hvis man planlægger det. Fine stauder på et gravsted er ting som Hornvioler, som blomstrer fra april til ud på efteråret, Lavendel med deres dejlige duft og sarte små blomster, Høstanemone, som blomstrer om efteråret, Sankthansurt, som også er en efterblomst og Asters, som fås i forskellige farver og forskellige højder.

© Brdr. Oest Begravelsesforretning 2019

Seneste indlæg

Tid er relativ

Tid er et relativt begreb

Tiden er en underlig størrelse. Et minut består af 60 sekunder. En time består af 60 minutter, men et døgn består af 24 timer. Vi

Juletraditioner

Kalenderlyset har holdt sit indtog på mange danske borde, men vidste du, at lyset fylder 80 år præcis i år? Og vidste du, at man

Begravelse i skoven

Skovbegravelser

Vil du gerne vælge trækroner som din endelige udsigt? Vil du have din urne sat ned i en skov? Over hele landet findes der nu

Børnetestamente

Børnetestamente

Har du børn under 18 år, og har du overvejet, hvad der sker med dem, hvis du falder bort ved for eksempel en trafikulykke? Som

Del:

Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa

Ebeltoft og Omegn

Ebeltoft