Gode planter til gravstedet

Skimia_Et Fint Farvel

Hvilke planter vil du sætte på et gravsted? Og hvilke planter kan du lide at kigge på, når du går en tur på kirkegården?

Svaret afhænger naturligvis af typen af gravsted. Der er jo forskel på arealet på et urnegravsted og på et kistegravsted. Svaret afhænger naturligvis også af den lokale kirkegårds bestemmelser omkring planter på gravsteder. Mange kirkegårde har for eksempel vedtægter, som omhandler størrelsen på planterne. Der kan også være vedtægter om, at der ikke må sættes noget blivende på/ved graven. Selvfølgelig skal man også tage hensyn til, at man ikke generer hverken graverne i deres arbejde eller andre besøgende på kirkegården.

Planlægning

Når dette så er sagt, kan man planlægge sin beplantning, så det er smukt hele året igennem. Man kan tænke på sit gravsted som en form for minihave. Der skal være noget kønt lige fra de første blomsterløg om foråret til de sent blomstrende sidste roser og gyldne blade på buske.

Lavendel
Lavendel

Bagerst på gravstedet planter man gerne de højeste ting. Det kan være små buske/træer som for eksempel et langsomt voksende cedergrantræ, en dværgsyren eller de kønne Skimmiabuske som står vinteren igennem med deres små røde knopper. Tænk gerne ind, om træerne/buskene tåler beskæring, og om jordbundstypen passer til dem fx surbundsplanter, lerjord, muldjord, sandjord osv. Opstammede roser er også et godt bud bagerst på gravstedet, da de er lette at plante noget under.

Bunddække

Afhængig af hvilken type gravsted det drejer sig om, kan det være hensigtsmæssigt at overveje, om der skal være bunddække eller om der skal være sten/perlegrus. Det siger næsten sig selv, at hvis man vælger en belægning med grus eller sten, skal der luges oftere, for der trænger ukrudtet op igennem. En del af dette arbejde med at luge kan man undgå ved at plante et smukt bunddække. Bunddækket kan for eksempel bestå af Geranium/Storkenæb med deres små blomster og grønne blade, som bliver mørkere om efteråret, Trædebregner med deres små grøngule blomster eller Vinca med små blå blomster i maj-juni.

Blomsterløg og stauder

Perlehyacint
Perlehyacint

Hvis man ønsker at sætte blomsterløg som krokus, vintergækker, hyacinter, tulipaner m.m. gøres dette, inden man planter sit bunddække/lægger sin belægning.

Selv om man har plantet et bunddække, kan der være plads til blomster, hvis man planlægger det. Fine stauder på et gravsted er ting som Hornvioler, som blomstrer fra april til ud på efteråret, Lavendel med deres dejlige duft og sarte små blomster, Høstanemone, som blomstrer om efteråret, Sankthansurt, som også er en efterblomst og Asters, som fås i forskellige farver og forskellige højder.

© Brdr. Oest Begravelsesforretning 2019

Seneste indlæg

Ny kulturarv sat i verden

Mange af os har rigtig dårlige minder fra denne coronatid, men her kommer en idé til at gøre noget positivt med familien derhjemme. Danske børn

Gå en tur

Foråret er over os

Foråret er over os, og selv om det stadig er koldt om natten er der mange dage, som er egnede til en gåtur i en

Din tablet kan bruges mod ensomhed

Røde Kors

Røde Kors arbejder jo som bekendt med mange ting. Vi kender dem og deres logo fra medierne og fra diverse landsindsamlinger, men vidste du også,

Musvitten synger forår

Forår i luften

Der er forår i luften. I dag d. 4.februar er dagen tiltaget med 1 time og 42 minutter her i vores område. Det lyder måske

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa