Glerups Eftf. – Vores nye forretning

Møbel_og_ligkistemagasin_Et Fint Farvel

Ovenstående postkort fra 1900-1930 viser Gjesings møbel- og ligkisteforretning på Hovedgaden i Allingåbro. Fotograf ukendt, postkortet er venligst udlånt af Rougsø Lokalarkiv, ligeså de efterfølgende fotos.

Starten på forretningen

Glerups Eftf. startede oprindeligt i 1903, da Jørgen Christian Gjesing Pedersen kom til Allingåbro. Han kom fra Ørsted, hvor han var blevet uddannet som møbelsnedker hos snedker Bang. Oprindelig startede J. Chr. Gjesings liv i Voergaard i Rougsø Herred, og da han flyttede til Allingåbro tog han navneforandring og fik slettet Pedersen. Formodentlig mente han, at hans navn var meget langt og det mere mundrette Gjesing ville være bedre for forretningen – men dette er kun spekulationer.

Glerup_begravelsesforretningI Allingåbro byggede J. Chr. En enetages ejendom, hvor der var møbeludstilling i den ene ende.

I gården lå værkstedet, hvor møblerne og ligkisterne blev fremstillet, og der var også et par værksteder til udlejning. På daværende tidspunkt, først i det 19. århundrede, var Allingåbro en driftig handelsby med flere butikker, markedsplads og endda et hotel, så der var bestemt basis for en snedker og kistefabrikants virksomhed. Ud over møbler og kister solgte Gjesing også ligklæder, og alle kister blev fremstillet i hånden efter mål. Senere blev kisterne fabriksfremstillede, efterhånden som udviklingen gik fremad i Danmark.

Forretningen flyttes

Glerup_Møbel_magasinI 20’erne overtog J. Chr. Gjesing den noget større forretning i den østlige ende, mens han udlejede de første lokaler, han var startet i.
Senere, d. 1. januar 1946, solgte J. Chr. Sin forretning til tømrer Niels Glerup. Niels Glerup var søn af tømrer Julius Glerup, som også var uddannet tømrer. Niels startede hos sin far i 1938, hvor han fik sin tømreruddannelse.

Salget af forretningen

Efter Niels Glerup døde i 1969 blev forretningen overtaget af hans søn Preben Glerup. Preben var uddannet på Randers Møbelfabrik, og i 1970 rev han det gamle hus ned og byggede en ny og større forretningsejendom og en lejlighed. Preben giftede sig med Bodil, og efter hans død i 2006, solgte Bodil forretningen i 2007 til sønnen og svigerdatteren Poul og Lone Glerup. Poul og Lone Glerup havde bosat sig i Ørsted, hvorfra de kørte forretningen videre, indtil den i 2018 blev overtaget af søskendeparret Hanna og Jan Nørager Sørensen.

De nye ejere

Hanna og Jan Nørager Sørensen, som nu har fire begravelsesforretninger i henholdsvis Randers, Grenaa, Hadsund og nu åbner i nye/gamle lokaler i Allingåbro på Hovedgaden 23, hvor forretningen lå i mange år, glæder sig til at kunne hjælpe familierne i Rougsø og Sønderhald området. Hanna og Jan har i forvejen stor tilknytning til området, fordi de voksede op i Ø. Alling. Desuden har familien Sørensen haft sommerhus i Fjellerup gennem de seneste 20 år.
Vores forretninger har samme historie, idet forretningerne har været familiefirmaer med stolte traditioner og mange år på bagen. Vi håber, I vil tage godt imod os i jeres område.

© Brdr. Oest Begravelsesforretning

Seneste indlæg

Bedemændene i Et fint farvel i Grenaa

Et fint farvel – Grenaa

I Markedsgade i Grenaa sidder indehaver Jan Nørager Sørensen sammen med Mads Svith Bengtsen og Helga Olafsdóttir Simonsen. De tre udgør bedemændene i Et fint

Hvem er vi - en dag på kontoret

Hvem er vi bag facaden?

Som du måske har læst i indlægget ”En dag på kontoret” er vi alle forskellige mennesker med forskellige baggrunde og interesser. De emner, vi snakker

Et fint farvel - Jan og Hanna

Hvem er vi?

Bag Et fint farvel gemmer der sig seks begravelsesforretninger; alle med stolte og gamle traditioner. Firmaet er familiedrevet og -ejet, og det har stor betydning

Del:

Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa

Ebeltoft og Omegn

Ebeltoft