Foråret er over os

Gå en tur

Foråret er over os, og selv om det stadig er koldt om natten er der mange dage, som er egnede til en gåtur i en dansk by eller i den danske natur. Det kan dog samtidig være lidt svært nogle gange at tage sig sammen til en gåtur, selv om vi alle ved, at vi har godt af det.

Hvor kan du gå hen på Djursland?

Måske synes vi bare, det er kedeligt at gå den samme tur hver gang, men vi ved ikke rigtig, hvor vi ellers kan gå hen. På Djursland er der virkelig mange smukke steder. Vi kender nok alle Kalø Slotsruin, men kender du også Tyskertårnet? Eller Karlby og Sangstrup Klinter hvor du kan finde fossiler, hvis du er heldig?

Følg linket og find mere om Djurslands naturperler:

https://www.visitdjursland.com/djursland/ud-i-naturen/aktiv-ferie/vandreruter

Skattejagt i Randers

I Randers og omegn er der ligeledes mange spændende steder, som man måske ikke hører om til daglig. Hvis man har børn mellem 3 og 8 år gamle, kan man downloade en app fra en af kommunens hjemmesider. Herefter kan man bruge app’en som guide til tre forskellige skattejagter med indlagte fortællinger for børn. Det er både lærerigt og spændende for børnene, idet børnene lærer mere om, hvor de bor, og de voksne kan også nyde turene og den friske luft.

https://www.randers.dk/borger/sundhed-og-sygdom/bevaeg-dig-randers/aktiviteter-og-bevaegelse/gaa-og-loeb/gaa-paa-natureventyr/

Forårsfugle

Naturen i byen

I byen er der også mulighed for naturoplevelser. I Doktorparken, som er lavet efter en engelsk model, kan du se blomstrende kirsebærtræer om foråret, og du kan fodre søens fugle. Du må gerne tage din hund med, hvis bare den holdes i snor, og du selvfølgelig samler op efter den. I parken er der en naturlegeplads, borde og bænke og toiletter.

https://www.randers.dk/oplev/det-groenne-rum/doktorparken/

Du kan også tage på tur og se på de mange fugle i Gudenåparken. Her er der sat bænke op, og der er forskellige udkigssteder, så husk kikkerten. Stien kan blive oversvømmet af lidt vand, hvis det har regnet meget, og hvis vandet i åen står højt, så husk eventuelt gummistøvlerne.

https://www.randers.dk/oplev/besoeg-naturen/bynaere-naturomraader/gudenaaparken/

Historiske gåture

Hvis man ikke er fugleinteresseret, kan man vælge en gåtur med historisk indhold. Du kan for eksempel besøge den gamle borgruin i Gammelhave ved Fussingø sø eller hvad med at gå i Christian d. III’s fodspor ved hans kanal, som blev gravet under næsten slavelignende forhold af datidens bønder?

https://www.randers.dk/oplev/besoeg-naturen/naturture/christian-d-iii-s-kanal/

Randers kommune har samlet en mængde gode idéer til naturture til både børn og voksne, så benyt dig af den kommende varmere tid og tag en god travetur sammen med familien:

https://www.randers.dk/oplev/besoeg-naturen/naturture/

Læs også gerne:

https://etfintfarvel.dk/sammen-hver-for-sig-skattejagt/

https://etfintfarvel.dk/udflugt-paa-djursland/

https://etfintfarvel.dk/foraar-i-luften/

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Ferietid

Ferietid

Ferietid er en dejlig, dejlig tid. Vi er mange, som elsker at rejse udenlands, når vi har ferie. Måske rejser vi sydpå til varme og

Selvmordstanker?

Selvmord – det store tabu

Selvmord er stadig et tabu i Danmark. Måske er en af grundene, at vi har svært ved at forstå, at man kan blive drevet så

Skovkirkegården ved Clausholm slot

Skovbegravelse

Fred, ro og skønhed er nøgleord for Clausholm Skovbegravelsesplads. De høje, slanke bøgetræer står vagt om de stille urnegravsteder, og her hersker naturen og ikke

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa