Forår i luften

Musvitten synger forår

Der er forår i luften. I dag d. 4.februar er dagen tiltaget med 1 time og 42 minutter her i vores område. Det lyder måske ikke af så meget, men når der er en lys dag, kan man godt mærke det om eftermiddagen. Her hvor jeg bor, kan jeg tit høre gæs i store flokke flyve over vores hus på vej den ene eller den anden vej. De sidder i store flokke på markerne og finder mad og hvile på deres vej nordover. Også svanerne er her. Hele vinteren har vi kunnet se dem på Gudenåen fra motorvejen.

Fuglene glæder os

Hvis man fodrer fugle, vil man have stor glæde af deres selskab. Husk at sørge for frisk vand til dem også; især i frostvejr. Og apropos fugle, så er nogle musvitter allerede begyndt på deres glædessang for at minde os om, at foråret nærmer sig trods alle de udfordringer, vi oplever lige nu. Læg også mærke til solsortens aftenkluk ved solnedgang. Solsortene klukker hyggeligt til hinanden nu, når de skal finde nattehvile, og det gør de ikke i den mørkeste del af vinteren. I øvrigt er det ved at være sidste udkald for at sætte fuglekasser op til fuglenes første kuld unger. Fuglene bruger kun kasserne, hvis de har hængt der et stykke tid og således er blevet en del af fuglenes normale landskab.

Planter til udplantning nu

Stedmoderblomster

Vintergækker, erantis og andre løgplanter er begyndt at dukke op rundt omkring. De er ikke generede af frostvejr eller sne. Også stedmoderblomster og hornvioler kan overleve nu. Man kan købe dem rundt omkring og for eksempel plante dem på gravsteder/urnepladser eller i haven eller altankasserne. Der vil de stå og pynte langt ind i det kommende forår.

Forår i skoven

Rævene er begyndt at parre sig i de danske skove, og ved kysterne kan man være heldig at se de store havørne begynde at reparere deres reder for at gøre dem klar til æglægningen i starten af marts. I den mindre afdeling kan man med fordel tage én lup/forstørrelsesglas med sig på tur og se på de forskellige mosarter, der findes. I et forstørrelsesglas kan man se de smukke strukturer i mosset, som normalt ikke er så synlige, fordi de er så små. Der kan være stjernelignende strukturer, palmer, bregner og blomsterlignende strukturer. Bare kig godt efter og tag gerne børnene med i denne lille jagt.

Erantis i skoven

I det hele taget er det forfriskende at komme udenfor uanset vejr og vind. Der findes den gamle sætning: ”Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning”, men det kan dog være en kold omgang at gå en tur i øjeblikket. Hvis I kører en tur i skoven så medbring gerne en termokande med varm kakao eller lignende til at varme jer på, når I kommer tilbage til bilen – eller tag det med i en rygsæk. Husk i øvrigt, at man gerne må samle løse ting i skovbunden svarende til den mængde, man kan have i en hat, (en lille bærepose), men altså kun løse ting. Tingene kan I så bruge til en lille dørkrans eller i en dekoration med hyacinter eller andre løgplanter.

Vintergækker i danske haver

Hvis I ikke kan komme ud af byen som tingene er nu, så gå en tur i et grønt område. Ud over grønne områder og parker er en kirkegård også et både smukt og fredeligt sted at gå en tur.

Natten til i går frøs det omkring 10 grader. Alt udenfor var bundfrossent, men alligevel står den smukke Kamelia med blomsterknopper klar til at blomstre, når foråret kommer om ikke så længe.

Kameliablomster i knop

Hvor lang er dagen nu?

Hvis du er interesseret i hvor hurtigt dagen tiltager kan du finde det her. Giv siden tilladelse til at lokalisere dig/din pc, så får du en meget præcis måling af dagens længde:

https://sidensolhverv.dk/

Indendørs hygge

Også indendørs kan man hygge sig. Det kan være svært at finde overskuddet til at hygge sig, men herhjemme har vi indført fælles skærmfri morgenkaffe med rundstykker et par gange om ugen. Vi dækker et pænt bord med stearinlys og pænt porcelæn. Så sidder vi en halv times tid og spiser og snakker. Selv om man arbejder hjemmefra, skal der være tid/plads til at forlade sin skærm ind i mellem – og ikke kun for at passe vaskemaskinen. Eventuelle hjemmeboende børn skal selvfølgelig passe deres hjemmeskoling, men de har også brug for pauser.

I denne tid kan man måske også gøre lidt ved nogle andre hyggelige ting, som man ikke når i en almindelig hverdag. Måske har man lyst til endelig at forsøge at bage tante Ruths boller eller lave onkel Jens’ formidable boller i karry. Mulighederne er mange, kun fantasien sætter grænser. Det sværeste er at tage sig sammen og komme væk fra skærmen / op af sofaen, men det giver en dejlig belønning i form af mere energi og mere livslyst, når først man er kommet i gang.

https://etfintfarvel.dk/er-det-foraar-nu/

https://etfintfarvel.dk/gode-planter-til-gravstedet/

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Genoplivning af mennesker

Genoplivning af mennesker

Førstehjælp, hjertemassage og sygehusenes beredskab til genoplivning er velkendte i Danmark. Mange mennesker har taget et førstehjælpskursus, og når man tager kørekort i Danmark i

Ambulancens historie

Ambulancens historie

I mange, mange år måtte lægerne rykke ud til syge eller tilskadekomne patienter. Desværre var det ofte for sent, for når lægerne nåede frem, var

Syng dansk

Din favorit sang/salme?

”Den danske sang er en ung blond pige” Denne omdiskuterede sang er blevet valgt som danskernes nummer ti favoritsang/salme i en stor konkurrence, som Kristelig

Ferietid

Ferietid

Ferietid er en dejlig, dejlig tid. Vi er mange, som elsker at rejse udenlands, når vi har ferie. Måske rejser vi sydpå til varme og

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa