Ferietid

Ferietid

Ferietid er en dejlig, dejlig tid. Vi er mange, som elsker at rejse udenlands, når vi har ferie. Måske rejser vi sydpå til varme og sol, måske rejser vi vestpå til storbyen New York eller måske rejser vi østpå til Thailands hvide palmestrande. Fælles for alle rejsemål er glæden ved at komme lidt væk fra det velkendte og være sammen med sine kære på en anderledes måde end til daglig.

Nogle gange sker det desværre, at den skønne ferietid bliver til en dårlig oplevelse i stedet. Det sker ikke tit, men det sker hvert eneste år – når corona ikke har sat verden i stå altså. Der vil være mennesker som dør i udlandet af pludselig opstået sygdom eller et uheld; mennesker i din familie eller rejsegruppe. Når det sker, melder spørgsmålene sig omgående hos de tilbageblevne. Hvad gør man nu, hvem gør hvad, hvad kan/skal man selv gøre, skal den afdøde transporteres hjem til Danmark, hvordan?

Det er de lokale myndigheder i det land, du besøger, som skal skrive en dødsattest. Du skal selv kontakte den danske ambassade eller det danske konsulat. De kan hjælpe dig med gode råd til, hvad du kan gøre for at få den afdøde hjem til Danmark. I de fleste tilfælde vil det billigste være at få den afdøde kremeret på stedet og senere få sendt urnen hjem, hvilket kan være en overvejelse, hvis man selv skal betale.

Det kan lyde barsk at skulle rejse hjem med en urne som håndbagage, men at få den afdøde bragt hjem i en kiste er for det første ikke altid muligt, afhængig af hvilket land dødsfaldet er sket i, og for det andet er det en bekostelig og besværlig affære. Uanset om du vælger en kremering i udlandet eller en kistetransport, er det de lokale myndigheder, som udsteder dødsattesten.

Rejseforsikring

Det er også de lokale myndigheder, som skal udstede et såkaldt ligpas til brug for hjemtransport i en kiste. Ud over dette ligpas, som skal indeholde diverse oplysninger til brug for de danske myndigheder, skal der også bestilles en speciel tæt kiste, nogle gange skal det være en zinkkiste, som skal loddes sammen, så den er fuldstændig tæt. Zinkkisten kommes så indeni en mere almindelig kiste. Dette betyder, at der skal foretages en omlægning af den afdøde ved ankomsten til Danmark på grund af de danske miljøkrav til kister. I Danmark skal alle kister være biologisk nedbrydelige, og det er en zinkkiste selvsagt ikke. Desuden bruger mange lande for eksempel messinghåndtag på kisten, og dette betyder, at kisten ikke må begraves i Danmark.

Arbejdet med kisterne, selve kisterne og transporten af kisterne med fly er selvsagt dyrt. Derfor vælger, de fleste, som ikke har en forsikring, der dækker, at få foretaget en kremering i udlandet. Dette er dog heller ikke gratis.

De anførte grunde er gode grunde til at dobbeltjekke sin forsikring en ekstra gang. Selvfølgelig sker der ikke noget på netop jeres rejse, det er altid naboen eller en anden, men alligevel.

Se også:

https://etfintfarvel.dk/det-der-kan-vaere-svaert-at-huske/

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Markering af Commonwealth grave

Krigsgrave

På en lille kirkegård mellem Blåvand og Vejrs Strand ligger en lille kirke ved navn Mosevrå. På den lille kirkegård er der selvfølgelig begravet fiskere

Kirkens farver

Kirkens farver

Hvorfor er pinsen rød og påsken lilla? Farverne i kirken skifter, afhængig af kirkeåret, og afhængig af, hvilke begivenheder der er sket på de forskellige

Genoplivning af mennesker

Genoplivning af mennesker

Førstehjælp, hjertemassage og sygehusenes beredskab til genoplivning er velkendte i Danmark. Mange mennesker har taget et førstehjælpskursus, og når man tager kørekort i Danmark i

Ambulancens historie

Ambulancens historie

I mange, mange år måtte lægerne rykke ud til syge eller tilskadekomne patienter. Desværre var det ofte for sent, for når lægerne nåede frem, var

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa