Ferietid

Ferietid

Ferietid er en dejlig, dejlig tid. Vi er mange, som elsker at rejse udenlands, når vi har ferie. Måske rejser vi sydpå til varme og sol, måske rejser vi vestpå til storbyen New York eller måske rejser vi østpå til Thailands hvide palmestrande. Fælles for alle rejsemål er glæden ved at komme lidt væk fra det velkendte og være sammen med sine kære på en anderledes måde end til daglig.

Sygdom eller uheld

Nogle gange sker det desværre, at den skønne ferietid bliver til en dårlig oplevelse i stedet. Det sker ikke tit, men det sker hvert eneste år – når corona ikke har sat verden i stå altså. Der vil være mennesker som dør i udlandet af pludselig opstået sygdom eller et uheld; mennesker i din familie eller rejsegruppe. Når det sker, melder spørgsmålene sig omgående hos de tilbageblevne. Hvad gør man nu, hvem gør hvad, hvad kan/skal man selv gøre, skal den afdøde transporteres hjem til Danmark, hvordan?

Det er de lokale myndigheder i det land, du besøger, som skal skrive en dødsattest. Du skal selv kontakte den danske ambassade eller det danske konsulat. De kan hjælpe dig med gode råd til, hvad du kan gøre for at få den afdøde hjem til Danmark. I de fleste tilfælde vil det billigste være at få den afdøde kremeret på stedet og senere få sendt urnen hjem, hvilket kan være en overvejelse, hvis man selv skal betale.

Urne i håndbagagen

Det kan lyde barsk at skulle rejse hjem med en urne som håndbagage, men at få den afdøde bragt hjem i en kiste er for det første ikke altid muligt, afhængig af hvilket land dødsfaldet er sket i, og for det andet er det en bekostelig og besværlig affære. Uanset om du vælger en kremering i udlandet eller en kistetransport, er det de lokale myndigheder, som udsteder dødsattesten.

Rejseforsikring

Ligpas

Det er også de lokale myndigheder, som skal udstede et såkaldt ligpas til brug for hjemtransport i en kiste. Ud over dette ligpas, som skal indeholde diverse oplysninger til brug for de danske myndigheder, skal der også bestilles en speciel tæt kiste, nogle gange skal det være en zinkkiste, som skal loddes sammen, så den er fuldstændig tæt. Zinkkisten kommes så indeni en mere almindelig kiste. Dette betyder, at der skal foretages en omlægning af den afdøde ved ankomsten til Danmark på grund af de danske miljøkrav til kister. I Danmark skal alle kister være biologisk nedbrydelige, og det er en zinkkiste selvsagt ikke. Desuden bruger mange lande for eksempel messinghåndtag på kisten, og dette betyder, at kisten ikke må begraves i Danmark.

Arbejdet med kisterne, selve kisterne og transporten af kisterne med fly er selvsagt dyrt. Derfor vælger, de fleste, som ikke har en forsikring, der dækker, at få foretaget en kremering i udlandet. Dette er dog heller ikke gratis.

De anførte grunde er gode grunde til at dobbeltjekke sin forsikring en ekstra gang. Selvfølgelig sker der ikke noget på netop jeres rejse, det er altid naboen eller en anden, men alligevel.

Andre ting der kan være gode at huske

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Tid er relativ

Tid er et relativt begreb

Tiden er en underlig størrelse. Et minut består af 60 sekunder. En time består af 60 minutter, men et døgn består af 24 timer. Vi

Juletraditioner

Kalenderlyset har holdt sit indtog på mange danske borde, men vidste du, at lyset fylder 80 år præcis i år? Og vidste du, at man

Begravelse i skoven

Skovbegravelser

Vil du gerne vælge trækroner som din endelige udsigt? Vil du have din urne sat ned i en skov? Over hele landet findes der nu

Børnetestamente

Børnetestamente

Har du børn under 18 år, og har du overvejet, hvad der sker med dem, hvis du falder bort ved for eksempel en trafikulykke? Som

Del:

Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa

Ebeltoft og Omegn

Ebeltoft