Din historie er vigtig

Fortæl din historie

Vi midaldrende eller unge kan naturligvis læse bøger, se TV eller gå på nettet og undersøge fortiden, men en ukendt fortæller er ikke det samme som en fortæller, du kender. Vi har selvfølgelig hørt om anden verdenskrig både i skolen og hvert forår, men hvordan var det egentlig at leve i den tid? Hvordan fik man pengene til at slå til? Hvordan fik man nok at spise? Hvilket tøj gik man i? Hvordan var skolerne dengang?

Vi har mange spørgsmål, som vi deler med andre. Hvordan var det at leve i 50’erne og 60’erne? Altså ikke som rig og berømt men som et helt almindeligt menneske? Hvordan mødte éns forældre hinanden? Hvor? Hvordan var deres romance? Heldigvis fortæller de fleste forældre nogle ting om deres barndom og ungdom. Hvis de ældre i vores samfund ikke fortalte, ville vi ikke have andet billede af fortiden, end det man kan læse eller se sig til.
Selvfølgelig skal man ikke vide alt, og man behøver ikke at kende éns forældres historie i detaljer, men børn, børnebørn og måske oldebørn vil gerne vide, hvordan det var at være dig.

radio 60

Hvis du synes, det kan være svært at komme i gang så start med at fortælle små ting. Har du måske en ting, som du har arvet efter dine forældre, og som betyder noget for dig, kan du jo starte der. Fortæl/skriv hvem du har tingen fra, hvordan og hvornår den kom i familiens eje og hvad den betyder for dig. Det kan være en måde at komme i gang på.

Når du skal prøve at skrive dine erindringer ned så glem alt om rækkefølge. Det bliver en kedelig fortælling, hvis det bliver henad og så, og så, og så. Stavning og grammatik er også ligegyldige i første omgang. Det er let at rette til senere, hvis du ønsker det, og dine pårørende kan sagtens læse det skrevne, selv om der er stavefejl. Du må også gerne digte lidt, det bliver en fortælling kun bedre af. Prøv at forestille dig, at dem, der læser med, skal kunne se din fortælling – der er forskel på en rose og en hvid og sødtduftende rose.

haandskrift

Der findes også bøger, som kan hjælpe dig i gang. Nogle af disse bøger er delvist udfyldt/fortrykt med forslag til emner, du kan beskrive. Det kunne jo også være, at du kunne få et familiemedlem til at skrive ned, mens du fortæller – mulighederne er mange.

Dine erindringer kan endda blive udgivet flere steder. Du kan lave en blog som denne her – du kan også finde flere steder på nettet, hvor din blog ikke er så kompliceret at arbejde med og du kan få flere firmaer til at hjælpe med at få dine erindringer udgivet både som e-bog og som fysisk bog. Der er også flere firmaer, som arbejder med en såkaldt ghostwriter, et menneske som hjælper dig med at få sat ord på dine tanker, og så nedskriver dem for dig.

Mulighederne er mange, men det vigtigste er, at du forstår, at DIN HISTORIE ER VIGTIG

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Et fint farvel - Jan og Hanna

Hvem er vi?

Bag Et fint farvel gemmer der sig seks begravelsesforretninger; alle med stolte og gamle traditioner. Firmaet er familiedrevet og -ejet, og det har stor betydning

Tid er et relativt begreb

Tid er et relativt begreb

Tiden er en underlig størrelse. Et minut består af 60 sekunder. En time består af 60 minutter, men et døgn består af 24 timer. Vi

Vis omsorg

Omsorg

I dagens Danmark har vi et stærkt og godt velfærdssystem, men vi må også selv være der for hinanden. Selvfølgelig var der stor omsorg over

Ventesorg

Ventesorg

Os, der er midaldrende nu, og er så heldige at have vores forældre eller én af dem endnu, sidder nogle gange i en lidt svær

Del:

Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa

Ebeltoft og Omegn

Ebeltoft