Det er forår uden for vinduerne

Forår

Selv om det er forår uden for vinduerne, er vi alle sammen mere eller mindre tvunget til at tilbringe mere tid inde i vores hjem, end vi nok er vant til. Og hvad skal vi så stille op med denne tid? Selvfølgelig er der den almindelige rengøring, som måske er skruet en tand op i øjeblikket, men man kan jo kun gøre rent så og så meget. I det følgende vil jeg forsøge at give nogle bud på hyggelige ting at fordrive tiden med.

Hjemmearbejde og hygge

Når vi skal arbejde hjemmefra, kan det måske være lidt svært at komme i gang. Et godt råd er, at du starter dagen, næsten som du plejer. Tag dit sædvanlige bad, spis din sædvanlige morgenmad og gå dig så en lille tur, gerne sammen med børnene. På den måde forklarer du din hjerne, at nu er du transporteret til din arbejdsplads og kan gå i gang med arbejdet. Du har ikke dine kollegaer hos dig fysisk, så den sædvanlige hyggesnak ved kaffemaskinen er lidt sværere, men du kan jo skype/facetime med dine kolleger eller ringe til dem. Du kan også aftale med dine kollegaer, at I på skift finder dagens joke og sender den til hinanden. Det giver mulighed for, at I får et dagligt smil sammen.

Fritid

Når du så ikke arbejder, for det er ikke let at sidde og arbejde ved en pc uafbrudt i otte timer, så kan du holde frikvarter sammen med dine børn. Du kan også beslutte at gøre én ting hver dag, som du måske har udsat i et stykke tid. Du kan fx rydde op i et skab, støve dine bøger af, ordne gamle feriefotos, sortere dit tøj til genbrug, fjerne nogle visne blade i haven eller noget helt andet.

Bogreol

Måske har du en bog liggende, som du ikke har haft tid til at læse, så kan du roligt gå i gang nu. I den forbindelse vil jeg gerne nævne e-reolen, https://ereolen.dk/ Her finder du e-bøger, lydbøger og podcasts:

Er du mere til film, kan jeg anbefale Filmstriben https://fjernleje.filmstriben.dk/ Her kan du ganske gratis se film, og der er film til både børn, voksne og familier.

Smil smitter

At bage er også en hyggelig mulighed for både børn og voksne. Måske har du altid ønsket dig at afprøve den der opskrift, som du aldrig synes, du har haft tid til at prøve. Det kræver jo så sandsynligvis, at du er nødt til at handle lidt. Når du så tager ud at handle, husker du selvfølgelig alle de gode råd vedrørende smitte. Et andet godt råd er at smile til alle du møder. Smil smitter nemlig også – men på den absolut gode måde.

Smil

Vi har jo nok alle sammen et eller flere mennesker, som vi ikke kan se i denne tid. Hvad kan vi gøre for dem? Vi kan ringe, skype/facetime, og det er dejligt, men vi kan jo også sende en buket blomster for at vise vores kærlighed. Vi kan skrive et gammeldags brev og sende det helt almindeligt eller som en vedlagt fil til en mail. Alle nyder jo at få et brev, og det behøver ikke at handle om andet end din hverdag og dine oplevelser i hverdagen. Vi kan også tilbyde at handle for de mennesker, som måske ikke har så godt af at komme i butikkerne. Det kan være den ældre nabo eller et ældre familiemedlem, som har brug for hjælp, og du kan hjælpe.

Corona dagbog

Et sidste forslag herfra er, at du kan skrive en Corona dagbog. Forhåbentlig er dette en situation, vi aldrig kommer til at stå i igen, og for børn / unge mennesker, vil det måske være svært at huske præcis, hvordan det egentlig var. Så vil de måske synes, det er spændende at læse om dine oplevelser/tanker i denne periode, når de bliver voksne. Og måske vil du også selv have fornøjelse af at kunne genopleve dine oplevelser.

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Ferietid

Ferietid

Ferietid er en dejlig, dejlig tid. Vi er mange, som elsker at rejse udenlands, når vi har ferie. Måske rejser vi sydpå til varme og

Selvmordstanker?

Selvmord – det store tabu

Selvmord er stadig et tabu i Danmark. Måske er en af grundene, at vi har svært ved at forstå, at man kan blive drevet så

Skovkirkegården ved Clausholm slot

Skovbegravelse

Fred, ro og skønhed er nøgleord for Clausholm Skovbegravelsesplads. De høje, slanke bøgetræer står vagt om de stille urnegravsteder, og her hersker naturen og ikke

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa