Body Farms i USA

Lysning_i_skov

FBI

I USA har de sikkerhedstjenesten og efterforskningstjenesten FBI. Det svarer vel nogenlunde til vores bagmandspoliti. FBI er en organisation, som støtter det lokale politi, når forbrydelsen for eksempel bliver begået på tværs af en statsgrænse.

FBI har naturligvis også et tæt samarbejde med lokale retsmedicinere, og FBI-folkene skal også selv være i stand til at se på et gerningssted med retsmedicinske øjne. Det er her Body Farms kommer ind i billedet. Hvis en afdød bliver fundet, og der er mistanke om en forbrydelse, er det vigtigt, at politiet indkalder de rette myndigheder. Myndighederne kan så kan vurdere, om der er sket en forbrydelse. Hvordan forbrydelsen er sket og ikke mindst, hvornår, er også en vigtig del af opklaringen.

Hvis der er tale om mord, er gerningstidspunktet særdeles vigtigt. Dette kan dog være svært at afgøre præcist. Det afhænger i høj grad af, i hvilken tilstand den afdøde findes. For at gøre efterforskningen lettere for politi og FBI, er det nødvendigt at kunne studere gerningssteder og forskellige tilstande hos de afdøde. Det kan man på Body Farms.

Hvordan ser en Body Farm ud?

En Body Farm er et stykke indhegnet, bevogtet land, hvor afdøde, både mennesker og dyr, er anbragt på forskellig vis. Nogle afdøde ligger åbent i fri luft, nogle er gravet ned på forskellige måder, nogle er pakket ind i diverse materialer og andre er anbragt i fx biler med mere. Man kan ikke bare gå ind på en Body Farm. Det kræver tilladelse. Denne tilladelse får almindelige mennesker ikke uden videre. De personer, som kommer på en Body Farm, er retsmedicinere, politifolk, politihunde og FBI-folk, som skal øve sig.

Historien bag

I 1981 blev den første Body Farm skabt af Bill Bass ved universitetet i Knoxville, Tennessee. Den retsmedicinske antropolog Bill Bass havde oplevet et stigende behov for at kunne studere menneskekroppen i forskellige stadier af opløsning efter en eventuel forbrydelse havde fundet sted. Bill Bass havde brug for at kunne fortælle dødstidspunkt med mere til de FBI og politifolk, som arbejdede med sager i hele USA. Derfor startede han den første Body Farm.

Den første Body Farm blev til flere i USA, og i 2013 var der seks af dem fordelt i hele landet. I 2017 åbnede den syvende i Florida. Den største Body Farm ligger i Texas og strækker sig over omkring en million kvadratmeter eller mere præcist 99,95843 hektar land. I dette område er der anbragt både dyr og mennesker til studiebrug af dødstidspunkt, fremgangsmåder, opløsningsforskelle, insektstudier osv. Her trænes også med droner for at finde afdøde. Dette kan for eksempel bruges ved den mexicanske grænse, hvor en del illegale indvandrere dør ved krydsning af grænsen og i sager, hvor folk er forsvundet.

Body_farm_car

Naturligt?

Nogle mennesker vil mene, at arbejdet på en Body Farm er ubehageligt og ikke burde være lovligt. For forskerne er det dog noget af det mest naturlige, der findes. Mennesker fødes, og mennesker dør, og for forskerne er det godt, hvis nogen vil hjælpe andre ved at donere deres krop til videnskaben. De amerikanske Body Farms har mange aftaler med mennesker over hele verden, som med deres pårørendes samtykke har doneret deres krop til en Body Farm.

Hvis du ønsker at donere din krop til en Body Farm, skal du kontakte en af dem direkte fx via linket her

Læs også om forskellen på organ- og kropsdonation:

https://www.etfintfarvel.dk/hvorfor-kan-man-overveje-kropsdonation/

Og om organdonation og om, hvordan du kan oprette en fremtidsfuldmagt, hvis du skulle blive uhelbredelig syg:

https://www.etfintfarvel.dk/organdonation-et-vigtigt-spoergsmaal/

https://www.etfintfarvel.dk/fremtidsfuldmagt/

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest

Seneste indlæg

Markering af Commonwealth grave

Krigsgrave

På en lille kirkegård mellem Blåvand og Vejrs Strand ligger en lille kirke ved navn Mosevrå. På den lille kirkegård er der selvfølgelig begravet fiskere

Kirkens farver

Kirkens farver

Hvorfor er pinsen rød og påsken lilla? Farverne i kirken skifter, afhængig af kirkeåret, og afhængig af, hvilke begivenheder der er sket på de forskellige

Genoplivning af mennesker

Genoplivning af mennesker

Førstehjælp, hjertemassage og sygehusenes beredskab til genoplivning er velkendte i Danmark. Mange mennesker har taget et førstehjælpskursus, og når man tager kørekort i Danmark i

Ambulancens historie

Ambulancens historie

I mange, mange år måtte lægerne rykke ud til syge eller tilskadekomne patienter. Desværre var det ofte for sent, for når lægerne nåede frem, var

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa