Blå Kors genbrug

Blå_Kors_genbrug

Mange kender nok den store Blå Kors genbrugsbutik på Alsikkevej i det nordlige Randers eller den mindre Blå Kors butik i Kristrup, men hvor kommer tingene fra, som de sælger her? Nogle af tingene stammer fra dødsboer, som de pårørende har givet til Blå Kors.

Blå Kors er en velgørende organisation, som oprindelig blev stiftet i Schweiz i 1877. Organisationen kom til Danmark i 1895 og har været i landet lige siden. Blå Kors har ikke noget stort budget til udgifter til selve organisationen; langt de fleste indtægter går til at hjælpe udsatte familier i Danmark.

Blå Kors fjerner gerne dødsboer

Inge Hougaard og Poul Erik Jørgensen har venligst afsat tid til at snakke med mig om deres arbejde i genbrugsforretningen på Alsikkevej. Inge og Poul er to af de mennesker som tager ud til dødsboer. De fortæller, at kontakten oftest går gennem pårørende eller en bobestyrer og i mere sjældne tilfælde er det en ejendomsmægler, som ringer til dem. Når de kontaktes vedrørende et dødsbo, tager de gerne ud og ser på tingene, inden de laver en fast aftale. Dette gør de af flere grunde, men den vigtigste grund er, at de skal være sikre på, at de pårørende har fjernet alle former for personlige ting såsom papirer og fotos. De pårørende skal naturligvis også have fjernet det, de gerne selv vil beholde.

Hvad henter Blå Kors i et dødsbo?

Når det er en plejebolig, fjerner Blå Kors alt det, der er til stede, når de kommer for at hente ting. Dette betyder ind i mellem også ture til genbrugspladsen med de få ting, som ikke kan bruges til noget. Ved andre boligformer aftaler Inge og Poul, hvor meget de skal tage med sig. For nyligt var der et stort hus med en masse møbler og andre ting, og det betød mange ture frem og tilbage mellem butikken og huset, men det gør Inge og Poul gerne. De havde aftalt med de pårørende lægge nøglen i postkassen, når de var færdige, og sådan aftales der som regel nærmere, når Inge og Poul er ude og kigge.

Blå_Kors_Genbrug

Hvad bruger Blå Kors tingene til?

Næsten alt kan bruges, fortæller Inge. Det tøj, som er for dårligt til salg, samles i store sække og sælges videre til udlandet fra en mellemstation i i Aalborg. Gammelt jern sælges til skrothandleren, det kan for eksempel være gryder. Elstik skilles ad, jernet i dem kan sælges, ja alt bliver sorteret og det er ikke meget, som ikke bliver genbrugt/solgt. Det er et stort arbejde at sortere alle disse ting.

Det kan også være et stort arbejde at prissætte de enkelte ting til salg i butikkerne. Nogle ting får de friville medarbejde hjælp til at vurdere. Andre ting ”Googler” de eller bruger hinanden som sparringspartnere til at prissætte.

Frivilligt arbejde

Alt dette arbejde foregår som frivillig hjælp. De eneste som får løn, er de få folk i selve administrationen. Til gengæld får de frivillige et stort mentalt overskud ved at hjælpe andre fortæller Poul. Han kan faktisk slet ikke lade være med at hjælpe. Både Inge og Poul er kommet ind i denne frivillige arbejdsstyrke ad tilfældighedernes vej. De nyder begge at kunne være med til at gøre en forskel i menneskers liv, og de fortæller om et stærkt og godt sammenhold hos de frivillige hjælpere.

Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig så kontakt en af de to butikker i Randers eller se
her

Læs også om Aflastnings- og Vågetjenesten i Randers

© Brdr. Oest Begravelsesforretning

Seneste indlæg

Markering af Commonwealth grave

Krigsgrave

På en lille kirkegård mellem Blåvand og Vejrs Strand ligger en lille kirke ved navn Mosevrå. På den lille kirkegård er der selvfølgelig begravet fiskere

Kirkens farver

Kirkens farver

Hvorfor er pinsen rød og påsken lilla? Farverne i kirken skifter, afhængig af kirkeåret, og afhængig af, hvilke begivenheder der er sket på de forskellige

Genoplivning af mennesker

Genoplivning af mennesker

Førstehjælp, hjertemassage og sygehusenes beredskab til genoplivning er velkendte i Danmark. Mange mennesker har taget et førstehjælpskursus, og når man tager kørekort i Danmark i

Ambulancens historie

Ambulancens historie

I mange, mange år måtte lægerne rykke ud til syge eller tilskadekomne patienter. Desværre var det ofte for sent, for når lægerne nåede frem, var

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa