Bedemandens verden – del 3

Forårstræ

Vores arbejdsredskaber

Bedemandens_arbejdsredskaberSom bedemænd har vi selvfølgelig arbejdsredskaber lige som man har i andre brancher. Vi har computere på kontoret, telefoner i lommer – altid sat på lydløs når vi er ude til en højtidelighed – hjælperedskaber til tunge løft vores tasker, forskellige kister og urner og selvfølgelig rustvognen. Du har selvfølgelig set en rustvogn før, men hvad indeholder vores store tasker, og hvordan forbereder vi kister til brug?

Vores tasker

Udvalg_af_urnerNår vi er ude til samtaler/ilægninger, medbringer vi altid vores arbejdstasker. Vores tasker ser store ud, og det er de også nødt til at være. Taskerne er også forholdsvis tunge, men de indeholder også mange tunge ting. Vi har en tablet, som vi kan bruge til fx skrivning af dødsannoncer og overførsel af oplysninger til vores hovedsystem hjemme på kontoret.

De tunge mapper

Vi har altid en skrivemappe med kalender, blok, visitkort og diverse kuglepenne. Mappen med billeder af forskellige kister og urner har vi også altid med, og vi har en separat mappe med telefonnumre på fx kirkegårde, præster, restauranter m.m. Blomsterbogen, med billeder af hvordan/hvilke blomster man kan bruge, hvis man savner inspiration, vejer også noget.

Bog til børn

Hvor_går_man_hen_når_man_går_bort_bogTil sidst men ikke mindst har vi en bog til børn og deres voksne og en fin malebog. Bogen hedder ”Hvor går man hen når man går bort” og er skrevet af Aage Brandt med tegninger af Palle Bregnhøi. Den er tænkt som oplæsningsbog eller samtalebog, så børnene og deres voksne kan snakke om nogle af alle de ting, som sker ved et dødsfald.

Kisterne

I samarbejde med bedemanden vælger de pårørende en kiste til den afdøde. De fleste vælger en almindelig hvid kiste, da de fleste mennesker bliver brændt nu om dage, men der er mange muligheder. De pårørende vælger kiste og evt. urne ud fra fotos i en mappe, som vi medbringer til samtalen.

KisteNår vi får kister leveret, skal de gøres klar. Vi får flere kister leveret ad gangen, og de står opmagasineret hos os. Når vi har haft en samtale med efterladte, og det er blevet bestemt, hvilken type kiste, der skal bruges pakker en af vores bedemænd kisten ud af det beskyttelsespap kisterne ankommer i.

Cpr. numre på kisterne

KisteLåget lægges på, kisten tørres af for evt. støv, der klæbes evt. kors oven på låget og skruer, evt. formet som kors, isættes i siderne for at holde låget på plads. Et navneskilt med cpr. nr. og kistens bestemmelsessted sættes på kistens hovedende, sådan at skiltet vender væk fra en menighed i en kirke, men præsten kan selvfølgelig se skiltet med afdødes oplysninger.

Så er kisten klar til at blive anbragt i rustvognen og blive kørt til ilægningen. Vi har selvfølgelig flere forskellige modeller af kister, men den mest brugte er stadig den traditionelle hvide, enkle kiste. Du kan se et udvalg af vores kister og urner her:

http://www.etfintfarvel.dk/kister-urner/

ForårVores samarbejdspartner Tommerup Heilskov leverer kister til mange bedemænd rundt om i hele landet, og for hver kiste vi køber plantes der et træ i en af de danske folkeskove. Således er der frem til vinteren 2017 plantet 47.000 nye træer. Det svarer til næsten 12 hektar skov.

I næste spændende indlæg fortæller vi om rustvognen; hvordan er det køre så stor en bil? Hvad er der i den? Har den hemmelige rum? Indeholder den mere, end øjet umiddelbart kan se?

© Brdr. Oest 2018

Seneste indlæg

Markering af Commonwealth grave

Krigsgrave

På en lille kirkegård mellem Blåvand og Vejrs Strand ligger en lille kirke ved navn Mosevrå. På den lille kirkegård er der selvfølgelig begravet fiskere

Kirkens farver

Kirkens farver

Hvorfor er pinsen rød og påsken lilla? Farverne i kirken skifter, afhængig af kirkeåret, og afhængig af, hvilke begivenheder der er sket på de forskellige

Genoplivning af mennesker

Genoplivning af mennesker

Førstehjælp, hjertemassage og sygehusenes beredskab til genoplivning er velkendte i Danmark. Mange mennesker har taget et førstehjælpskursus, og når man tager kørekort i Danmark i

Ambulancens historie

Ambulancens historie

I mange, mange år måtte lægerne rykke ud til syge eller tilskadekomne patienter. Desværre var det ofte for sent, for når lægerne nåede frem, var

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Brdr. Oest

Randers

Nanny S. Kristensen Eftf.

Grenaa

Bastrups Eftf.

Hadsund

Glerups Eftf.

Allingåbro

Søren Røndes Eftf.

Grenaa